Login

Startende stagiaires

De Beroepsopleiding Advocaten (BA) en de LFS lopen parallel aan elkaar. Je dient je zelf in te schrijven voor de BA. Daar geef je aan dat je voor de decentrale vakken de LFS-opleiding volgt. Je kantoor meldt je aan voor de LFS. Let op, want als je je niet tijdig inschrijft voor de BA, zal je ook niet tot de LFS worden toegelaten. Voor nadere informatie over aanmelding bij de Orde en de inschrijving voor de BA raadpleeg de website van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Beide opleidingen zijn tijdrovend en intensief. Het scheelt aanzienlijk als je tijdens je master van je rechtenstudie de aanbevolen vakken voor de LFS al goed hebt bestudeerd. Daarnaast raadt de LFS je aan om ter voorbereiding op elk vak de speciaal voor de LFS vervaardigde Entreeboeken zorgvuldig te bestuderen. Het entreeboek wordt voor de start van het betreffende vak naar je kantooradres gestuurd. Alles wat in de Entreeboeken staat, wordt bekend verondersteld en zal tijdens het contactonderwijs niet worden herhaald.

Meer informatie over de locaties waar de opleiding plaatsvindt, de huiswerk- en aanwezigheidsverplichting en over mogelijke vrijstellingen vind je in de LFS-Studiegids die je aan het begin van je opleiding zult ontvangen.